Wat is een Cacao ceremonie?


Kawkaw is pure rauwe cacao en brengt je in contact met je hart, een echte hartopener. De Kawkaw spirit is een vrouwelijke spirit met een krachtige wijze en zachte energie die op een hele subtiele liefdevolle en stille manier je instaat stelt waar te nemen wat er in je hart zich afspeelt. Tijdens het ritueel neemt zij je mee op reis en laat je in contact komen met het eenheidsbewustzijn en laat je ervaren waar je op dit moment bent in je leven.

De kawkaw komt oorspronkelijk uit Guatamala. Deze werd door de eeuwen oude Maya’s tijdens rituelen en ceremonies ingezet, gezien als een ‘heilige boom’ en ‘Food of the Gods’.

Kawkaw bevat de stof Phenethylamine (PEA), dezelfde stof die vrijkomt als we verliefd worden. Het brengt gevoelens van extase en euforie teweeg. Daarnaast helpt PEA ons focussen en concentreren, en staat het erom bekend dat het (zenuw/spier) pijn dempend en verlagend werkt, Anandamide zorgt voor het ‘bliss’ gevoel, een natuurlijke ‘high’ welke ook na sporten in je lichaam/systeem gevoeld wordt. Verder bevat Cacao vele mineralen zoals magnesium, ijzer, chroom, mangaan, koper, zink en vitamine C.

 

Wat je kunt ervaren tijdens een cacaoceremonie:


*Een cacao ceremonie is een positieve, helende ceremonie die je verbindt met je intuïtie en je hart opent.
*Het ritueel helpt je in contact te brengen met je onderbewustzijn en innerlijke kracht.
*Een spirituele reis van eenheid, liefde en extase.
*Een verbinding vinden met je hoogste zelf, je eigen kracht en waarheid.
*Een ruimte om in meditatie te gaan - door de verstilling maak je verbinding met de wijsheid en geest in jou.
*Balans herstellen van mannelijke en vrouwelijke energieën in het lichaam.
*Het cacaogoedje zorgt voor een gevoel van euforie en boost je creativiteit.

Het Kawkaw ritueel heeft een krachtige transformerend effect op je lichaam en geeft een diepere verbondenheid met je hart waarin je wijze inzichten en richting ontvangt en antwoorden op je vragen.

Het Kawkaw ritueel kan individueel gegeven worden, maar ook als koppel gedaan worden. Als koppel zou je bijvoorbeeld samen een  intentie tot een diepere harts verbinding kunnen zetten.

Daarnaast organiseer ik ook groepsceremonies.

Via de webshop staan de datums voor groepsceremonies tot maximaal 10 personen. Hier kun je betalen en staat jouw plekje gereserveerd. 

 

Ter voorbereiding;

Voor een cacaoritueel trek ik ongeveer vijf uur uit. De ervaring is dat deze tijd nodig is om in rust, ruimte en vertrouwen met de Kawkaw in verbinding te komen.

Onder begeleiding van helende muziek, wordt er een veilige, liefdevolle bedding gecreeerd waarin ruimte is voor alle emoties. Om je af te stemmen op de ceremonie is het beter om een dag van te voren geen alcohol te drinken, matig tot geen vleesproducten te eten. Drink een paar uur voor de ceremonie geen cafeïne en eet licht. Trek makkelijke kleding aan die niet knelt zodat je chackra's goed door kunnen stromen.

Er zijn yoga matjes aanwezig, neem gerust een dekentje en een kussen mee om te ontspannen en te genieten van wat er zich aandient. 

 

Wanneer niet;

* Ben je gediagnosticeerd met hart problemen of een achtergrond van psychologische problemen

dan is deelnemen geen optie.

*Bij zwangerschap is het niet mogelijk om deel te nemen aan de cacao ceremonie. 

*Bij gebruik van medicatie raadpleeg je huisarts of je deel kunt nemen aan een cacao ceremonie.

*Bij twijvel raadpleeg je huisarts.

 

Parkeren

*Parkeren is gratis onder het gebouw.